– Dirigent og komponist
topplinje

Kai Grinde Myrann

Kai Grinde Myrann portrett

Kai Grinde Myrann (født 1987) er utdannet komponist og dirigent ved Norges musikkhøgskole, med bl.a. Ole Kristian Ruud som veileder. Han hadde sin avsluttende mastergradskonsert med KORK i 2013, med Vårofferet som hovedverk. Fra 2013 til 2015 var han assistentdirigent både i Bergen Filharmoniske Orkester og i Stavanger Symfoniorkester, hvor han har ledet en rekke konsertproduksjoner og samarbeidet med profilerte dirigenter. Siden 2015 er han ansatt som dirigentstipendiat ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Myrann har dirigert de fleste profesjonelle orkestrene i Norge, Sønderjyllands Symfoniorkester og Storstrøms Symfoniorkester i Danmark, samt ensembler som Oslo Sinfonietta, Forsvarets Stabsmusikkorps og Ensemble Ernst. I 2010 dannet han sammen med komponistene Martin Rane Bauck og Martin Ødegaard samtidsmusikkensemblet Aksiom, som han fremdeles er fast dirigent for. Han har også dirigert barneoperaen «Lillebror og Knerten» i Den Norske Opera, og større produksjoner med kor og orkester som Händels «Messias» og Haydns «Skapelsen». 2011–14 var han leder for den norske avdelingen av Ung Nordisk Musikk, som bl.a. arrangerte en festival i Oslo der verker av 35 unge nordiske komponister ble fremført.

I tillegg til orkesteraktiviteten har han vært aktiv i kormiljøet, både som sanger i anerkjente kor som Christiania Mannskor, Grex vocalis, Ensemble 96 og ensemberlino vocale, og som dirigent for LillCanto fra 2009 til 2012.

Myrann har fullført kandidatstudiet i komposisjon ved NMH og som utvekslingsstudent ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin. I musikken hans, som er fremført av ensembler som Oslo Sinfonietta, Ensemble Allegria, Avanti!, Aksiom, SKARK og Modelo62, søker han seg ofte mot et grenseland mellom stillestående flater og yrende kompleksitet, og han skyr verken skjøre kontemplasjoner eller ekspressive utbrudd. Et langvarig samarbeid med koreografen Signe Alexandra Domogalla har resultert i en rekke sceniske verker.

Kai Grinde Myrann representeres av On Stage Management.

Warning: sort() expects parameter 1 to be array, null given in /customers/9/d/8/kaimyrann.no/httpd.www/no/hjem.php on line 115 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/9/d/8/kaimyrann.no/httpd.www/no/funksjoner2.php on line 85

Neste konsert:

Tid:
Sted: Mer info

bunnlinje
© kaimyrann.no           Sist oppdatert 2018-02-07