– Dirigent og komponist
topplinje

Kai Grinde Myrann

Kai Grinde Myrann portrett

Den unge norske dirigenten Kai Grinde Myrann (f. 1987) har på rekordtid etablert seg som en av sin generasjons mest talentfulle dirigenter. Han har allerede dirigert alle de profesjonelle norske orkestrene, og har blitt reengasjert i alle. Han har også dirigert danske orkestre, alle de norske militærkorpsene og en rekke mindre ensembler og kor. Etter å ha fullført mastergrad i dirigering ved Norges musikkhøgskole i 2013 vant han umiddelbart stillingene som assistentdirigent både i Stavanger Symfoniorkester og i Bergen Filharmoniske Orkester, som begge ble forlenget til sin maksimale varighet på to år. Deretter hadde han en stipendiatstilling i direksjon ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Myrann er kunstnerisk leder for Aksiom, et samtidsmusikkensemble på 9 musikere som han var med på å starte opp i 2010, og han har ledet ensemblet til å bli et ettertraktet ensemble for ny musikk i Norden. Han er også dirigent for Ensemble Temporum, et ensemble etablert i 2016 som spesialiserer seg på de klassiske mesterverkene i samtidsmusikktradisjonen. Med bachelorgrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin, og med sin dirigenterfaring, er Myrann en anerkjent tolker av samtidsmusikk.

Myranns diskografi består av en rekke innspillinger av samtidsmusikk, og inneholder nå utgivelser med både Kringkastingsorkesteret, Trondheim Sinfonietta, Aksiom og Ensemble neoN, og flere nyutgivelser er på trappene med bl.a. Trondheim Symfoniorkester og Nordic Voices.

I 2014 fullførte han Prinsesse Astrid Internasjonale Dirigentkonkurranse som beste norske deltager med en plass i semifinalen. Fra 2011 til 2014 var han leder for den norske avdelingen av Ung Nordisk Musikk, som i 2013 arrangerte festivalen i Oslo, med musikk av 35 deltakende unge nordiske komponister.

Kai Grinde Myrann er siden 2013 representert av On Stage Management.

Neste konsert:

Tid:
Sted: Mer info

bunnlinje
© kaimyrann.no           Sist oppdatert 2021-08-28