– Dirigent og komponist
topplinje

Kai Grinde Myrann

Kai Grinde Myrann portrett

Den unge norske dirigenten Kai Grinde Myrann (f. 1987) har på rekordtid etablert seg som en av sin generasjons mest talentfulle dirigenter. Han har allerede dirigert alle de norske profesjonelle symfoniorkestrene, og har blitt reengasjert i alle. Han har også dirigert danske orkestre, norske militærkorps og en rekke mindre ensembler og kor. Etter å ha fullført mastergrad i dirigering ved Norges musikkhøgskole i 2013 vant han umiddelbart stillingene som assistentdirigent både i Stavanger Symfoniorkester og i Bergen Filharmoniske Orkester, som begge ble forlenget til sin maksimale varighet på to år. Fra 2015 har han hatt en stipendiatstilling i direksjon ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Myrann er kunstnerisk leder for Aksiom, et samtidsmusikkensemble på 9 musikere som han var med på å starte opp i 2010, og han har ledet ensemblet til å bli et ettertraktet ensemble for ny musikk i Norden. Han er også dirigent for Ensemble Temporum, et ensemble etablert i 2016 som spesialiserer seg på de klassiske mesterverkene i samtidsmusikktradisjonen. Med bachelorgrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin, og med sin dirigenterfaring, er Myrann en anerkjent tolker av samtidsmusikk.

Myranns diskografi, som for tiden består av Aksioms kritikerroste eponyme debut-CD, vil fremover bli utvidet med flere utgivelser av samtidsmusikk med ensembler som Kringkastingsorkesteret, Trondheim Sinfonietta og Ensemble neoN.

I 2014 fullførte han Prinsesse Astrid Internasjonale Dirigentkonkurranse som beste norske deltager med en plass i semifinalen. Fra 2011 til 2014 var han leder for den norske ledelsen i Ung Nordisk Musikk, og ledet i 2013 festivalen i Oslo med musikk av 35 deltakende unge nordiske komponister.

Kai Grinde Myrann er siden 2013 representert av On Stage Management.

Neste konsert:

Konsert med Oslo Symfoniorkester

Tid: 8. oktober 2019, kl 19.30
Sted: Lindemansalen, NMH, Oslo

bunnlinje
© kaimyrann.no           Sist oppdatert 2019-04-29