– Dirigent og komponist
topplinje

Kai Grinde Myrann

Kai Grinde Myrann portrett

Kai Grinde Myrann har på rekordtid etablert seg som en av sin generasjons mest talentfulle dirigenter. Han har allerede dirigert alle de profesjonelle norske symfoniorkestrene og militærkorpsene ved en rekke anledninger. Han har også dirigert danske orkestre og en rekke mindre ensembler og kor. Etter å ha fullført mastergrad i dirigering ved Norges musikkhøgskole i 2013, vant han umiddelbart stillingene som assistentdirigent både i Stavanger Symfoniorkester og i Bergen Filharmoniske Orkester. Deretter hadde han en stipendiatstilling i direksjon ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Fra 2021 er han del av Sparebankstiftelsen og Talent Norges lanseringsprogram Opptakt, som er det aller øverste nivået i Dirigentløftet.

Myrann er kunstnerisk leder for Aksiom, et samtidsmusikkensemble på 9 musikere som han var med på å starte opp i 2010, og han har ledet ensemblet til å bli et ettertraktet ensemble for ny musikk i Norden. Han er også dirigent for Ensemble Temporum, et ensemble etablert i 2016 som spesialiserer seg på de klassiske mesterverkene i samtidsmusikktradisjonen. Med bachelorgrad i komposisjon fra Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin, og med sin dirigenterfaring, er Myrann en anerkjent tolker av samtidsmusikk.

Myranns diskografi består av en rekke innspillinger av samtidsmusikk, og inneholder nå utgivelser med både Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Sinfonietta, Aksiom og Ensemble neoN, og flere nyutgivelser er på trappene med bl.a. Nordic Voices.

I 2014 fullførte han Prinsesse Astrid Internasjonale Dirigentkonkurranse som beste norske deltager med en plass i semifinalen. Fra 2011 til 2014 var han leder for den norske avdelingen av Ung Nordisk Musikk, som i 2013 arrangerte festivalen i Oslo, med musikk av 35 deltakende unge nordiske komponister.

Kai Grinde Myrann er representert av On Stage Management.

Neste konsert:

Innspilling med Jo David Meyer Lysne

Tid: 20. – 22. mars 2024

bunnlinje
© kaimyrann.no           Sist oppdatert 2024-02-20